Ook jij kan Blijdorp steunen

Iedereen - ook de kwetsbaren in onze maatschappij - heeft recht op een kwaliteitsvol en liefdevol leven. Omringd door de best mogelijke en waardevolle zorgen. Daarvoor zetten de Blijdorp-medewerkers zich dagdagelijks in, reeds meer dan 50 jaar!

We ondersteunen mensen met een beperking levenslang en bieden hen een ruim aanbod op maat van hun speciale noden. Dit is veelomvattend, denk aan een aangepaste klas-, speel- of woonomgeving, speciale therapieën, aangepast logistiek materiaal of duur medisch hulpmateriaal…

Heb je net zoals ons een warm hart voor de bijzondere mensen in Blijdorp?

Wil je zelf het verschil maken voor de toekomst van deze personen?

Dat kan via een grote of kleine bijdrage. Je steunt ofwel financieel of je steekt letterlijk de handen uit de mouwen om ons te helpen.

Jouw mogelijkheden tot steunen

Sta je achter onze werking? Wil je ons een duwtje in de rug geven? Dat kan op veel verschillende manieren.

⇨ Via een financiële gift

Jouw financiële steun, groot of klein, is welkom om de kwaliteitsvolle werking van Blijdorp te verzekeren.

(Opgelet: vanaf 1 januari 2022 nieuw rekeningnr. voor stortingen met fiscaal attest)

Lees meer +

⇨ Via een gift in natura

Wil je in plaats van een financiële gift broodnodig hulpmateriaal schenken?

Lees meer +

⇨ Via je testament/nalatenschap

Ook later, al je er niet meer bent, kan je een impact hebben op het leven van onze bijzondere mensen.

Lees meer +

⇨ Organiseer een actie 

Een actie die je zelf op touw zet of samen met je vereniging, creëert veel goodwill. Met een verrassende opbrengst tot gevolg.

Lees meer +

⇨ Doe vrijwilligerswerk 

Ben je handig of eerder zorgzaam? Kan je tijd investeren? Jouw helpende handen maken het verschil op verschillende vlakken.

Lees meer +

⇨ Shop via Trooper

Als je online winkelt via de Trooper-site, steun je ons zonder € 1 meer uit te geven.

Lees meer +

⇨ Koop een bijzonder kunstwerkje

Wist je al dat je een bijzonder kunstwerkje in huis kan halen? Met de hand, liefdevol gemaakt door de deelnemers aan ons eigen kleiatelier. Een bijzonder geschenk voor jezelf of je naasten.

Lees meer +

Waarom kunnen wij extra steun gebruiken?

Waarom hebben we als vzw donaties nodig? Krijgen wij geen overheidsgeld? Mensen met een beperking hebben toch een persoonlijk budget dat ze kunnen besteden aan zorg?

Dat klopt in grote lijnen. Maar onze zorg is heel specifiek, echt op maat van mensen met verschillende types beperkingen. We merken dat de vraag naar ondersteuning steeds groter wordt en individueler. Dat vraagt grote investeringen zoals een nieuwbouw. Maar een gebouw voor mensen met een beperking is een pak duurder dan een doorsnee woongebouw. Voor die extra kost zijn wij grotendeels afhankelijk van privé-investeerders. Omdat wij al meer dan 50 jaar bestaan en mondjesmaat gegroeid zijn, is een deel van onze infrastructuur verouderd en moeten we ook volop renoveren.

We willen daarnaast een maatschappelijk rol opnemen buiten onze grenzen. Zo hebben we bijvoorbeeld Blijdorp Roemenië opgericht. Er was/is ter plaatse een schrijnende behoefte aan onze expertise en financiële ondersteuning.

Dankzij jullie steun is het mogelijk. Bedankt!

Een pak mensen, organisaties en bedrijven hebben ons de afgelopen jaren (financieel) gesteund. Waarvoor een welgemeende, grote dankjewel vanuit alle kleine en grote mensen in Blijdorp.

Wil je meer weten over het reilen en zeilen in Blijdorp, over hoe onze giften besteed worden of onze werking? Raadpleeg ons jaarmagazine. In de toekomst hopen we je persoonlijk te ontmoeten op een Opendeurdag of een externe activiteit.

Enkele voorbeelden van recente realisaties dankzij jullie giften vind je hier.