Wonen

Wonen op het domein

Op het domein in de Baleunisstraat 70-72 te Dendermonde zijn 7 woongroepen. De Jasmijn, de Maretak, de Wingerd en de Lelie kan je vinden in het grotere gebouw ‘De Klimop’. De Appelier bevindt zich in een gebouw apart. De Lotus en het Klaverblad zijn twee woningen die aan elkaar grenzen. Het aantal bewoners per groep is verschillend en is afhankelijk van de ruimte en de mogelijkheden.

Wonen in de stad

In de St-Rochusstraat 35 te Dendermonde, genesteld midden in de stad, is de thuis van woongroep Rochus. Winkels, cafeetjes, de wekelijkse markt en het cultureel centrum, alles wat een stad te bieden heeft ligt op wandelafstand. Het gebouw werd helemaal gerenoveerd zodat het hedendaags is en aangepast aan jouw wensen.

Wat mag je verwachten in een woongroep

In elke woongroep vind je een gezamenlijke leefruimte met een eet- en een zithoek. Huiselijkheid is hier voelbaar. De één- of tweepersoonskamer kan je inrichten volgens je eigen stijl. Het sanitair wordt gedeeld, maar in de Appelier hebben de kamers een eigen sanitaire cel. Dat is heel handig als je vrij zelfstandig bent. Je eigen plekje maken waar je je snel thuis voelt, daar werken we samen aan. Op het domein is er steeds een actieve nachtdienst aanwezig die paraat staan om jou ’s nachts te helpen indien dit nodig is.

  • Huiselijkheid
  • Eén- of twee persoonskamer
  • Inrichten in eigen stijl
  • Eigen plekje
  • Eigen nachtdienst
  • Multidisciplinair team

Wanneer je kiest om hier te wonen krijg  je van bij het begin een ‘aandachtsbegeleider’.  Zij of hij loodst jou en je vertegenwoordiger mee in je traject dat je hier zal lopen. Zij of hij geeft samen met het team van de woongroep een antwoord op je vragen. Van bij de start in Blijdorp maken we duidelijke afspraken die in een individuele dienstverleningsovereenkomst staan beschreven.

Wil je graag enkele dagen blijven overnachten? Is je vraag om een hele week te verblijven? Wens je af en toe gebruik te maken van het wonen in de groep? We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn. Het is onze uitdaging om een antwoord te hebben op jouw noden.

Wat kan je overdag beleven? Dit is heel sterk afhankelijk van je vraag, interesses en mogelijkheden! In elke woongroep is er een eigen dagbesteding of wordt er samengewerkt tussen verschillende woongroepen. De Gong en Anima hebben een eigen aanbod van dagactiviteiten. Heb je meer zin om in de atelierwerking van de dagondersteuning aan de slag te gaan? Je aandachtsbegeleider bekijkt het samen met jou en je vertegenwoordiger. 

  • Dagwerking op maat
  • Multidisciplinair team
  • Individuele ondersteuningsovereenkomst
  • Eigen aandachtsbegeleider

Wonen in je eigen stek

Klik hier voor meer info.

Meer info of een vrijblijvende kennismaking?

Je kan contact opnemen met 

de afdelingshoofden Daisy Baeck en Leonie Tirez

op het nummer 052 25 92 00 of 
via mail afdelingshoofd.wonen@blijdorp.be 

Voor een kennismakingsgesprek neem contact op met de sociale dienst op het nummer 052 25 92 00 of via mail diensthoofd.socialedienst@blijdorp.be.

Publicaties

Infobrochure volwassenwerking

Download brochure-volwassen...