Stad Dendermonde verrast Blijdorp met mobiel beiaardconcert

Met een mobiele beiaard trekken de Dendermondse beiaardiers Lorenz Meulebroek en Marc Van Boven naar de lokale dienstencentra en de woon-zorgcentra op Dendermonds grondgebied. Op 7 augustus kwamen ze langs in Blijdorp Dendermonde en verwenden de oren van bewoners, deelnemers aan het dagcentrum en begeleiders.

Deze zomer heeft de stad Dendermonde al heel wat initiatieven genomen om de coronaperiode op een aangename en veilige manier door te komen. Nieuwe wandel- en fietstochten, een openluchtcinema, Radio Rosse Buurten: het is maar een greep uit het aanbod.

Ook de stadsbeiaardiers laten zich niet onbetuigd. Naast hun mooie stadsconcerten lanceerden ze onlangs een nieuw project waarbij gedurende een tiental dagen een reeks mini-concerten plaatsvinden op verschillende locaties in de stad. De focus ligt daarbij op de woon-zorgcentra en andere zorginstellingen. Het is de bedoeling om bewoners en personeel een aangename muzikale verpozing te bieden in deze bijzondere tijden. Voor het project wordt een beroep gedaan op de mobiele beiaard van de Franse stad Douai, een van de grootste en mooiste mobiele beiaarden ter wereld.

Zo trok de mobiele beiaard op een heel warme augustusavond naar het terrein van Blijdorp in Dendermonde. De deelnemers aan het Mars Dagcentrum in Blijdorp waren onze reporter ter plaatse en bezorgden ons dit verslagje

Op 7 augustus kregen we bezoek van de beiaardier van Dendermonde. Lorenz Meulebroek kwam toe met een grote vrachtwagen waar een heuse beiaard op stond. Er stonden heel veel klokken op, grote en kleine. Lorenz speelde verzoeknummers : ‘Lang zal ze leven’ voor Sandy die jarig was en natuurlijk ook ‘het Ros Beiaardlied’ en ‘het Reuzenlied’. We konden onder de bomen in de schaduw genieten van een muzikale activiteit.”

Bedankt voor deze muzikale verrassing van formaat!

Wie even wil nagenieten, kan een fragment bekijken op de facebookpagina van onze Volwassenwerking:

https://www.facebook.com/Blijdorp.volwassenwerking/videos/2706409026273536/