Koningin Mathilde skypet met bewoners Appelier

Foto © Koninklijk Paleis, België/Palais Royal, Belgique/Königlicher Palast, Belgien/Royal Palace, Belgium


Dendermonde, 26 maart 2020

In de Blijdorp-woongroep de Appelier op het domein van de Baleunisstraat in Dendermonde zaten de bewoners vanochtend te popelen op hun stoel, met een dosis gezonde spanning weliswaar, want hoe zenuwachtig zou je zelf niet zijn als er een Skype-gesprek gepland staat met onze koningin!

Koningin Mathilde steekt in deze moeilijke tijden professionelen in de zorgsector én zorgbehoevenden graag een hart onder de riem. Nu ze geen officiële bezoeken meer kan afleggen, doet ze dat weliswaar via moderne communicatiemiddelen. Zo lazen we eerder deze week in de pers dat ze bijvoorbeeld reeds belde met een tiental bewoners van een rusthuis in Grimbergen en met een thuisverpleegkundige in Kinrooie.

Vandaag viel deze grote eer te beurt aan Blijdorp. Bewoners Laurette (63) en Matthias (21), samen met begeleiders Kristien en Steffie, schoven uitzonderlijk de stoelen iets dichter bij elkaar om te kunnen skypen met koningin Mathilde. Ook al was onze koningin niet fysiek aanwezig, Laurette en Matthias waren danig onder de indruk. Toch antwoordden ze vlot op persoonlijke vragen of vragen zoals hoe ze nu contact houden met familie, welke activiteiten ze overdag doen, of ze weten welke maatregelen je in acht moet nemen om het virus niet te krijgen …

Ook aan de begeleiders gaf het telefoontje extra moed. Onze koningin stelde oprechte en gerichte vragen over de werking van Blijdorp en drukte haar bezorgdheid uit omdat de begeleiders het dezer dagen misschien extra zwaar hadden. Kristien en Steffie konden bevestigen dat alle zorg prima verloopt, zeker mede dankzij de helpende handen van de medewerkers van het dagcentrum dat nu gesloten is.

Tot slot kwam de 50e verjaardag van Blijdorp in 2020 ter sprake en het feit dat er jammer genoeg enkele feestelijke activiteiten zoals de Opendeurdag on hold staan. Koningin Mathilde gaf de goede raad om eventueel ook onze 51e verjaardag extra feestelijk te vieren.

Na afloop van het gesprek dat een kwartiertje duurde, was iedereen enorm blij en tevreden. Bedankt koningin Mathilde voor uw mooie woorden, u maakte er voor ons alvast een heuglijke dag van!