Klaroengeschal voor 50ste verjaardag Blijdorp

Donderdag 3 september 2020 wou Blijdorp niet onopgemerkt laten voorbijgaan: helaas was er geen feestje mogelijk voor de officiële 50ste verjaardag omwille van de veiligheidsmaatregelen rond corona, maar enkele leuke initiatieven namen iedereen mee naar de start 50 jaar geleden.

3 september 1970 … dit was de officiële startdatum van de nieuwe school voor buitengewoon onderwijs in Dendermonde, nu uitgegroeid tot vzw Blijdorp. In die tijd was het roeien met de riemen die men had. Zo werd de school bijvoorbeeld opgestart in enkele lokalen die de stad ter beschikking stelde in de avondschool in Dendermonde en was er nog maar weinig gepast materiaal voorhanden. Een eigen nieuwbouw kwam er pas enkele jaren later. Op die bewuste 3 september werd er gestart met slechts een aantal medewerkers en 54 leerlingen tussen de 3 en 16 jaar. 50 jaar later verblijven trouwens nog steeds enkelen van hen in Blijdorp! De toenmalige leerkrachten genieten van hun welverdiend pensioen maar voelen zich nog steeds verbonden met Blijdorp. Inmiddels groeide Blijdorp uit tot een voorziening met verschillende vestigingen in de ruime regio Buggenhout/Dendermonde voor meer dan 500 jongeren en volwassenen en werd er zelfs een Blijdorp Roemenië opgericht.

Door corona moest Blijdorp helaas een flink aantal initiatieven - intern en extern - rond de 50ste verjaardag afblazen, maar op 3 september kon men er niet omheen om even terug te blikken naar de officiële geboortedag 50 jaar geleden. Zo werden de medewerkers opgeroepen om die dag aan de slag te gaan in kledij uit de seventies, er werden foto’s uit de oude doos verspreid in de vestigingen in Buggenhout, Hamme en Dendermonde en het keukenteam serveerde een aangepast seventiesmenu. In Buggenhout werd de verjaardag gevierd met klaroengeschal bij de vlaggenmast!

Het huidige directieteam en de werkgroep 50 jaar Blijdorp, wil ook graag de toenmalige (nog in leven zijnde) stichters, directie en medewerkers in de bloemetjes zetten. Doorheen de maand september zal een delegatie van Blijdorp hen thuis (coronaproof) verrassen met een aandenken aan Blijdorp.

Hieronder enkele foto's:

Nog meer fotomateriaal is terug te vinden op onze facebookpagina en onder In De Kijker > Onze Fotoalbums.