In 2020 is jouw gift voor 60% fiscaal aftrekbaar

Goed nieuws! De regering heeft onlangs beslist dat een gift aan een goed doel in 2020 niet voor 45%, maar wel voor 60% fiscaal aftrekbaar is. Dat betekent dat je op al je giften van 2020 15% extra terugtrekt via je belastingaangifte. Doe je bijvoorbeeld een gift van € 50, dan trek je € 30 terug in plaats van € 22,5.

Je kan dus nu extra steunen, zonder dat het jou meer kost. En die extra steun is broodnodig. Door de coronacrisis konden veel van onze acties die onze renovaties en specifieke projecten/aankopen van materiaal financieren helaas niet doorgaan. Ook hadden we bijvoorbeeld bijkomende kosten zoals extra beschermingsmateriaal voor onze medewerkers.

Deze maatregel werd door de regering-Wilmès in het leven geroepen om erkende instellingen en non-profitorganisaties - zoals Blijdorp -  extra zuurstof te geven, zodat we ondanks de coronacrisis een goede werking kunnen blijven garanderen. De regering hoopt met deze maatregel ook solidariteit aan te moedigen.

Wat betekent dit juist?

  • Als je een eenmalige gift doet, kan je beslissen om wat meer te doneren. Op het einde van de rit betaal je niets extra. Let wel: je gift is fiscaal aftrekbaar vanaf een totaal van € 40 per jaar aan één goed doel.
  • Ook als je maandelijks steunt, kan je je bedrag verhogen. Geef je € 10 per maand, dan kan je je maandelijkse gift nog tot december verhogen, zonder dat het je effectief meer kost.

Je kan een gift aan Blijdorp overmaken 

op rekeningnummer BE96 2930 1111 1205 (BIC: GEBABEBB) 

op naam van

Blijdorp vzw, Blijdorpstraat 3, 9255 Buggenhout

Heb je nog vragen hier over? Contacteer ons dan via buggenhout@blijdorp.be.