Koop een uniek kunstwerkje, gemaakt door bijzondere mensen

Hou je van originele kunst? Ben je op zoek naar een mooi geschenk dat extra waardevol is omwille van de bijzondere makers? Je kan Blijdorp financieel steunen door de aankoop van een keramieken paardje.

Mensen met een beperking hebben vele talenten

Binnen het creatief atelier van de dagbesteding voor volwassenen op de campus van Blijdorp in Dendermonde staat twee voormiddagen per week de activiteit kleibewerking op het programma. De deelnemers - allemaal bijzondere mensen, met een beperking - zetten zich met veel enthousiasme in om verschillende kunstwerkjes te leveren die af en toe aangeboden worden op onze geschenkenmarkt, een opendeurdag of een zomerfeest.

1000 paardjes voor 50 jaar Blijdorp

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van Blijdorp in 2020, hebben de deelnemers van het kleiatelier duizend originele keramieken paardjes gemaakt naar het ontwerp van de artistieke keramiste Rita Sarens (toegegeven, een kleine knipoog naar het Ros Beiaard was onvermijdelijk door onze verankering in Dendermonde).

Onder haar deskundige leiding, gingen de deelnemers met veel toewijding aan de slag. Een huzarenwerk om u tegen te zeggen, dat de ontwerpster als volgt toelicht: “De uitwerking van het ingewikkelde productieproces van het keramiekwerk - boetseren, drogen, ruwbakken, glazuren - was een hele uitdaging. De creatie van een paardje neemt in zijn geheel toch een drietal weken in beslag. Het enthousiasme van onze mensen met een beperking, hun werkplezier en vooral hun fierheid op het resultaat, maken dit project zeer geslaagd.” 

Elk paardje kreeg ook een eigen nummering, wat het tot een uniek stuk maakt.

Afmetingen

Het paardje is 21,5 cm hoog. De afmetingen van de sokkel zijn 18 cm x 8,5 cm.

10 unieke grote Ros Beiaard-paarden

Geïnspireerd door de Ommegang van het Ros Beiaard in Dendermonde, creëerden de deelnemers van het kleiatelier ook 10 exclusieve grote Ros Beiaard-paarden in klei. Een paard kost 1.000 euro waarvan de opbrengst ook gaat naar de renovatiewerken in Blijdorp.

Interesse?

De mooi afgewerkte keramieken paardjes kan je bij ons bestellen aan de democratische prijs van 50 euro. De opbrengst investeren we rechtstreeks in een van onze vele (renovatie)projecten.

Meer info over een groot Ros Beiaard-paard? Neem contact op met met onze directeur organisatie, Sonja De Wolf via sonja.dewolf@blijdorp.be.

Hoe bestellen?

Je kan meteen online bestellen en betalen via onze webshop.

Of je kan terecht op weekdagen van 14u00 tot 16u30 aan het onthaal van onze campus in Buggenhout (Blijdorpstraat 3) of Dendermonde (Baleunisstraat 70-72). Je betaalt er liefst met Bancontact. In Dendermonde accepteren we ook de Dendermondse cadeaubon.

Je kan het paardje zelf afhalen als je in de buurt woont, of we laten het bezorgen met de post mits een kleine meerkost (3 euro). De paardjes staan op een kleine sokkel en zijn stevig verpakt.

Als bedrijf op zoek naar een bijzonder relatiegeschenk?

Wil je als bedrijf jouw maatschappelijke betrokkenheid bewijzen en voel je je verbonden met een lokaal verankerde organisatie? Je kan je zakelijke relaties of je medewerkers verrassen met dit uniek cadeau. Wil je meteen een grotere bestelling plaatsen? Onze directeur organisatie Sonja De Wolf bekijkt met jou graag hoe we een voordelige overeenkomst kunnen sluiten. Je contacteert haar op het nummer 0499 92 98 93 of via mail.

Momenteel is het kleiatelier tijdelijk gesloten voor extern bezoek door corona. Zodra het kan willen we jouw medewerkers gerust een persoonlijke rondleiding geven. Zo zie je zelf de deelnemers aan de slag tijdens hun activiteiten.