Steun Blijdorp via een donatie

Heb je net zoals ons een hart voor mensen met een beperking? Wil je een steentje bijdragen? Blijdorp is voortdurend in beweging om onze ‘gasten’ een kwaliteitsvol en gelukkig leven te blijven bieden.

Momenteel renoveren we de infrastructuur zowel bij de jongeren als bij de volwassenen. De focus ligt op een aangepaste en voldoende ruime woonomgeving, met een huiselijke sfeer en het nodige comfort.

Jaarlijks zetten wij voor de grootste noden in Blijdorp een giftenactie op touw.

Hoe besteden wij jouw gift?

Jouw financiële steun besteden we daar waar ze op dit moment het hardst nodig is. Indien je geen speciale vermelding doet bij je storting, dan gaat jouw bijdrage naar de grote renovatiewerken die op stapel staan of reeds gestart zijn of naar de nieuwbouw.

Wil je liever een specifieke of kleinschalige bestemming, of wil je Blijdorp Roemenië ondersteunen, vermeld dit in de mededeling bij jouw bankstorting. Je ontdekt in onze giftenfolder waarvoor je kan storten, maar je kan zeker een eigen project dat je nauw aan het hart ligt, naar voren schuiven.

Hoe kan je financieel steunen?

Dit kan via een eenmalig of maandelijks bedrag dat je stort. Dit laatste geeft de mogelijkheid om een gift te spreiden over een heel jaar. Een maandelijkse storting van bijvoorbeeld 10 euro weegt niet zwaar door op het maandelijkse budget, en toch geef je wezenlijk steun aan Blijdorp. Voor een maandelijkse storting, geef je een bestendige opdracht aan je bank.

Een fiscaal voordeel voor giften vanaf € 40*

Voor elke gift vanaf € 40 kan je desgewenst een fiscaal attest ontvangen. Kleinere bedragen worden samengeteld doorheen het jaar.

*OPGELET:

Fiscaal attest: belangrijke wijziging vanaf 2022!

Vanaf 2022 kan Blijdorp zelf geen fiscale attesten meer uitreiken voor ontvangen giften wegens een gewijzigde wetgeving.
Hieronder vind je de nodige info voor stortingen – volgens het geval je wel of niet een fiscaal attest wenst, wijzigt het rekeningnummer!

-> Ontvang je graag een fiscaal attest?

Dan stort je voortaan op een nieuwe rekening. Onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting werd een Fonds Vrienden Van Blijdorp opgericht door een onafhankelijk beheercomité met ouders van Blijdorp-cliënten.

Info voor jouw storting:
Naam: Koning Boudewijnstichting
Rekening: BE10 0000 0000 0404
Gestructureerde mededeling : ***623/3656/70006***

Je kan ook makkelijk een onlinegift overmaken. Surf hiervoor naar de website van de Koning Boudewijnstichting.

Vergeet desgevallend vanaf 2022 niet je doorlopende opdracht aan te passen naar het nieuwe rekeningnummer indien je een fiscaal attest wenst.

-> Wens je geen fiscaal attest of heb je geen recht op fiscale aftrek?

Je kan blijven storten op de vertrouwde giftenrekening van Blijdorp!

Naam Blijdorp vzw, Blijdorpstraat 3, 9255 Buggenhout
Rekening: BE96 2930 1111 1205

Mededeling: Vrij in te vullen, vermeld eventueel het project waarvoor je stort


   Meer info?

   Heb je andere specifieke wensen bij je schenking?
   Heb je graag een overzicht van geplande investeringen?
   Wil je Blijdorp opnemen in je testament?
   Of heb je graag meer informatie?

   Je kan contact opnemen met het hoofd van de financiële dienst Liesbet Jacobs op het algemeen nummer 052 39 99 90 of via mail hoofd.financielediensten@blijdorp.be.