Geslaagde eerste vaccinatieronde

12 maart 2021

Op het domein van Blijdorp, gelegen aan de Baleunisstraat in Dendermonde, werden gisteren de bewoners van de verschillende leefgroepen gevaccineerd, naast de cliënten van Habitar die collectief wonen, de deelnemers van het dagcentrum die ook gebruik maken van kortopvang in Blijdorp en de medewerkers van Blijdorp Dendermonde. In Buggenhout was het vandaag de beurt aan de zorgmedewerkers.

Beide vaccinatierondes verliepen heel vlot. De vaccinatie van de bewoners en residentiële cliënten gebeurde volgens een strikt plan door de eigen medische diensten; medewerkers kregen hun prik van de arbeidsgeneesheren en verpleegkundigen van de externe arbeidsgeneeskundige dienst IDEWE.

De bereidheid bij de 173 bewoners die in aanmerking kwamen om zich te laten vaccineren was alvast heel groot in Blijdorp: allen gingen in op de uitnodiging! Ook de medewerkers toonden een grote betrokkenheid: maar liefst 98 % van de zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor een vaccin laten zich vaccineren.

Op 1 en 2 april a.s. ontvangen de bewoners en zorgmedewerkers hun tweede prik. Zorgdirecteur Katleen Van Hoey kijkt alvast uit naar de perspectieven die dit biedt, maar met de nodige voorzichtigheid: Maatregelen zullen we nog moeten volhouden omdat er bij de deelnemers van het dagcentrum en ook bij de kinderen en jongeren onder de 18 jaar nog heel veel personen niet gevaccineerd zijn. We hopen wel dat tussen gevaccineerde bewoners onderling al versoepeling zal kunnen. Maar sowieso zullen we ook de maatschappelijke richtlijnen moeten blijven volgen. We werken dit verder uit zodat we een plan hebben voor na de tweede vaccinatie”.

In oktober werd Blijdorp getroffen door een uitbraak van COVID-19 in enkele leefgroepen, daarna werden we gelukkig grotendeels gespaard, op enkele geïsoleerde gevallen na, met name vooral  bij deelnemers aan het dagcentrum die niet in Blijdorp verblijven.