Blijdorp te gast bij Radio Rosse Buurten


Op donderdagavonden van 16 juli tot en met 20 augustus strijkt het radiocircus  Radio Rosse buurten neer op bijzondere ‘thuisvakantieplekken’ en gezellige buurten in en rond Dendermonde. Op donderdagavond 13 augustus vond de wekelijkse uitzending plaats vanop het terrein van lokaal dienstencentrum De Zonnebloem in Sint-Gillis-Dendermonde. Leefgroep het Klaverblad van Blijdorp Dendermonde was van de partij en kroop zelfs achter de microfoon!

Voor de Rosse Buurten Radio werkt het Dendermondse cultuurloket samen met Cirq vzw. Deze laatste trekt met het radioprogramma “Blokbusters” heel Vlaanderen rond en zorgt telkens voor een gezellige avond. Een mobiele, doorzichtige radiostudio, klein podium en gesprekstafel worden opgesteld en vervolgens gaan de presentatoren aan de slag, met allerlei gasten die iets betekenen voor de buurt. Dat levert leuke interviews op, afgewisseld met muziek.

Donderdagavond 13 augustus vond de wekelijkse uitzending plaats vanop het terrein van lokaal dienstencentrum De Zonnebloem in Sint-Gillis-Dendermonde. Onder de gasten van de avond bevond zich de leefgroep van het Klaverblad van Blijdorp Dendermonde. Bewoner Wim werd samen met een begeleider uitgenodigd op het podium om achter de microfoon te kruipen. Presentatoren Joris Hessels en Dominique Van Malder (bekend van Radio Gaga) wisten hen al gauw op hun gemak te stellen.  Wim gaf een geweldig interview en werd eventjes wereldberoemd in Dendermonde. Daarna vroeg hij zijn favoriete plaat aan, de levendige Ros Beiaardhymne. Samen met presentator Dominique zong hij zijn lijflied mee op de radio. De andere bewoners van Het Klaverblad - supertrots op hun collega - sprongen ook recht en zongen mee op de achtergrond.

Bedankt uit naam van onze Klaverblad bewoners aan alle organisatoren en de radiocrew.