Welkom op de opendeurdag van Blijdorp!

Kom je naar onze opendeurdag op zondag 15 maart? Niet toevallig de Dag van de Zorg! Op die dag kan je van 13u00 tot 17u00 deelnemen aan tal van leuke activiteiten, een unieke blik achter de schermen werpen, je inschrijven voor een fotozoektocht, genieten van een hapje en een drankje, de mensen van Blijdorp leren kennen en nog zo veel meer. 

In Buggenhout gooien de BuBaO-en BuSO-scholen en het Multifunctioneel Centrum de deuren open. Op het programma onder meer: belevingstheater, open klas en therapielokalen, reuzetrampoline en springkasteel, MFC-voorstelling, voorstelling Auti-werking, bezoek aan de gerenoveerde kinderboerderij, blote voetenpad, houtatelier, kindergrime, kennismaking met het didactisch materiaal in klassen en therapielokalen. Een van de highlights wordt ongetwijfeld het G-voetbaltoernooi - gesponsord door G-sport Vlaanderen - waar niemand minder dan ex-nationaal doelman en sportanalist Geert De Vlieger de aftrap zal geven.

Place to be:  Blijdorpstraat 3, Buggenhout

Ook in Dendermonde bij onze volwassenwerking kan je terecht voor een rijkgevuld programma. In de verschillende lokalen/ateliers van zowel het verblijf als het dagcentrum kan je terecht voor demonstraties en uitleg over o.a. auti-werking, belevingstheater, klankbad, tovertafel, vorming, wellness, rolstoeldansen- en fietsen en krijg je een inkijk in de verschillende leefgroeplokalen /paramedische diensten en de geur-en groentetuin ... Je kan bijvoorbeeld in levende lijve zien hoe het kleipaardje gemaakt wordt dat we te koop aanbieden n.a.v. de 50e verjaardag van Blijdorp/het feestjaar van het Ros Beiaard. Verder zijn er een aantal workshops waar je zelf actief kan aan deelnemen: Dendermondse vlaaien maken, dansatelier, belevingstheater en rolstoeldansen. Uiteraard kan je ook bij ons genieten van een hapje en een drankje en van het optreden van onze muziekgroep Par Hasard.

Place to be: Baleunisstraat 70-72, Dendermonde

Spring zeker even binnen bij Habitar, de mobiel ambulante dienst voor de ruime regio Dendermonde en Buggenhout. Je krijgt er een inkijk in het aanbod en de werking aan huis bij kinderen, jongeren en volwassenen. Habitar Bruis zet de vrije tijd in de aandacht. Het Begeleid Werken toont je waar en hoe we jongeren en volwassenen via begeleid vrijwilligerswerk op heel verschillende werkplekken aan het werk hebben. Een heel gevarieerd bloemenboeket aan talenten en competenties, diversiteit in hulpvraag en antwoord wordt creatief en interactief getoond. Je stapt in de voetsporen van een cliënt met een vraag, je stapt binnen in de woning van een cliënt die jou persoonlijk te woord staat en kan er genieten van een bloemendrankje en een Brusselse wafel.

Place to be: Baleunisstraat 3, Dendermonde 

Parkeertip Dendermonde: parking Carrefour Market, Mechelsesteenweg 24, waar een pendelbusje rijdt naar onze verschillende locaties in de Baleunisstraat.


Tussen de verschillende locaties zal je kunnen deelnemen aan een creatieve fotozoektocht waarbij je meteen ook onze terreinen beter leert kennen.

Kom zeker langs met de hele familie! We kijken alvast met zijn allen uit naar je bezoek.