ONZE BIJZONDERE VOORZORGEN EN MAATREGELEN – “SAMEN TEGEN CORONA”

Laatste update: 09 oktober 2020

Onze cliënten en medewerkers beschermen tegen COVID-19 is onze prioriteit. Hun gezondheid, veiligheid en welzijn ligt ons sowieso nauw aan het hart, maar nu is het belangrijker dan ooit.

Daarom hebben we een aantal specifieke maatregelen genomen ingevolge de richtlijnen van de overheid om het Corona-virus in te perken. Daarnaast volgen we ook de richtlijnen van officiële zorginstanties in samenspraak met ons eigen doktersteam. 

De belangrijkste maatregelen hebben we hieronder bondig opgelijst. Onze medewerkers en ouders/familie van cliënten krijgen steeds persoonlijk een update bij wijziging van maatregelen die voor hen van belang zijn. Net als jullie allemaal volgen ook wij de evolutie van de situatie op de voet en passen we de maatregelen aan de actualiteit aan.

BASISMAATREGELEN VAN KRACHT IN BLIJDORP N.A.V. COVID-19

Welke basismaatregelen nemen we in Blijdorp?

De hoofdregel: handhygiëne is essentieel! Met regelmaat worden onze medewerkers op het hart gedrukt dat wassen met zeep, daar voldoende tijd voor nemen, het grondig wassen volgens de regels van de kunst superbelangrijk is. We hebben ook op strategische plaatsen ontsmettingsproduct voor de handen voorzien.

De werking van de leefgroepen en klasjes is gescheiden per bubbel en er vinden geen overkoepelende activiteiten plaats. Binnen één bepaalde groep werken we zoveel als mogelijk met vaste begeleiders. We beperken onderlinge contacten waar mogelijk, zowel binnen de groepen, als bij medewerkers van het team of ondersteunende diensten. Verder geldt als algemene stelregel voor onze medewerkers: wie kan, doet telewerk. Indien het niet kan, leggen we de klemtoon op 1,5 meter afstand houden en het gebruik van mondkapjes.

Bezoekers en externen zijn nog steeds beperkt toegelaten op onze locaties, enkel indien het echt nodig is, bijvoorbeeld ingeval van leveranciers die noodzakelijk materiaal komen leveren. Ook zij volgen de social distancing- en mondmaskerregels op.

RICHTLIJNEN VOOR MEDEWERKERS & BEZOEKERS

Onderstaande richtlijnen gelden voor medewerkers en bezoekers:

Op de terreinen: 

 • je draagt een mondmasker en houdt afstand van anderen

In de gebouwen: 

 • je ontsmet je handen bij het binnengaan
 • je draagt een mondmasker en houdt afstand
 • je registreert je aan het onthaal
 • je ontsmet je handen bij het buitengaan

Algemeen:

 • je volgt extra richtlijnen volgens de aanwijzingen ter plaatse
 • in de leefruimten en klassen is geen bezoek toegelaten
 • bezoekers blijven beperkt tot noodzakelijke contacten voor de gasten en de werking

INFORMATIE VANWEGE HET VAPH

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap biedt je momenteel veel bijkomende informatie.

Blijf je graag op de hoogte van de dienstverlening van het VAPH en de impact van de maatregelen naar aanleiding van corona daarop?

Dat kan via volgende kanalen:

 • De VAPH-website
  Op www.vaph.be vind je altijd actuele informatie over hun dienstverlening en de maatregelen naar aanleiding van corona.
 • De digitale VAPH-nieuwsbrief
  De nieuwsbrief bevat nieuws over de dienstverlening van het VAPH en PAB- en PVB-mededelingen. Als abonnee krijg je hem standaard 1 keer per maand in je mailbox, of vaker in bijzondere tijden als deze coronacrisis.

  Abonneer je via www.vaph.be/nieuwsbrief. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Je kan je ook abonneren op Sterk, het driemaandelijkse magazine van het VAPH met sterke verhalen van mensen met een handicap en praktische informatie, tips en inspiratie voor het dagelijks leven.

Als je vragen hebt voor het VAPH, kan je contact opnemen via het contactformulier op de website of via de VAPH-lijn op het nummer 02 249 30 00.

  Bent je op zoek naar algemene informatie over corona en de maatregelen?

  • Surf naar www.info-coronavirus.be voor informatie van de federale overheid over het coronavirus en de maatregelen die gelden in België, of bel naar 0800 14 689.