Robin, Rob, Kobe en Manu overhandigen vandaag hun zelfontworpen toestel voor basale stimulatie aan de gasten van Blijdorp.  Blijdorp Dendermonde en het PIUS X college te Zele  dienden een STEM-project in bij het RTC Oost-Vlaanderen voor het ontwerpen en uitvoeren van een op maat gemaakt attractief toestel. De ROKOMA zal gebruikt worden tijdens de momenten van basale stimulatie van de personen met een ernstig verstandelijke en vaak meervoudige beperking.

UITDAGEND EINDWERK VOOR LEERLINGEN
Leerlingen uit het zesde jaar elektromechanica hebben een jaar lang gewerkt aan het ontwerpen en het bouwen van dit complexe toestel dat afgestemd is op gebruikers in een rolwagen. Bij de ontwerpfase werd nauw samengewerkt met de medewerkers van Blijdorp. Twee werelden werden op elkaar afgestemd en het resultaat mag er zijn. Het technische gedeelte werd in de school zelf begeleid.

BASALE STIMULATIE

In Blijdorp worden de personen met een diepe  tot ernstige verstandelijke  beperking  vanuit een  basale houding benaderd en gestimuleerd. Deze tafel die gericht is op zintuigelijke stimulatie op een eenvoudige manier. De ROKOMA zal op een volwaardige manier de dag- en woonwerking van deze mensen ondersteunen. Zowel de volwassenen die ondersteuning krijgen in Blijdorp Baleunisstraat, als de jongeren die in Buggenhout begeleid worden zijn dankbaar voor deze realisatie.