50 jaar Blijdorp

2020, het jaar waarin Blijdorp 50 kaarsjes zou uitblazen, kondigde zich prachtig aan. Al maandenlang waren we druk in de weer met de voorbereidingen van ons feestjaar; zowel de medewerkers als onze gasten en hun familie keken er reikhalzend naar uit. We hadden een bomvolle feestkalender in elkaar gebokst met tal van leuke activiteiten en events in onze ruime regio. Het motto was immers ‘Blijdorp laat je zien’: het zou een jaar worden met veel bijzondere momenten en ontmoetingen. 

Op 6 februari 2020 trapten we ons feestjaar alvast af samen met enkele honderden genodigden tijdens een geslaagde ‘Gouden Viering’ in CC Belgica in Dendermonde. Daarna gingen we als bezige bijtjes aan de slag met de voorbereidingen van onze grote opendeurdag op 15 maart; voor het eerst zouden we de deuren opengooien op drie verschillende locaties. En toen … toen was er plots Corona en de lockdown. Ook in Blijdorp stonden we voor een enorme uitdaging, steeds prioritair met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers voor ogen. We leerden omgaan met ‘het nieuwe normaal’ en voelden ons gesteund door hartverwarmende initiatieven van vele sympathisanten (waaronder koningin Mathilde!).

Het is duidelijk, 2020 was niet het feestjaar dat we in gedachten hadden. Onze feestelijke activiteitenkalender hebben we inmiddels offline gehaald. Maar van uitstel komt geen afstel: indien de mogelijkheden er zijn, zullen we zeker in 2021 van ons laten horen. Wat we 50 jaar lang opgebouwd hebben, daar mogen we immers met zijn allen trots op zijn!

Steun onze verjaardag

Naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan, hebben we verschillende items op de markt gebracht. Made in Blijdorp! Met je aankoop van deze artikelen steun je onze toekomstige renovaties en projecten. Want we steken het niet onder stoelen of banken: de vraag naar ondersteuning en zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen uit de ruime regio blijft groeien. 

Je kan deze items bij voorkeur afhalen op werkdagen (van 13u30 tot 16u30) aan het onthaal van onze campussen in Buggenhout (Blijdorpstraat 3) en Dendermonde (Baleunisstraat 70-72) of laten leveren per post.  Je kan ter plaatse cash betalen of met bancontact. Je kan ook online bestellen en betalen via de knop 'online bestellingen' rechtsboven op deze website.

Interesse in

Boek 'Bewust basaal'

Prijs: 29,50 euro.

Bewust basaal

Blijdorp stelt zo fier als een pauw zijn boek ‘Bewust basaal’ voor! Wil je tips en tricks die je meteen dagdagelijks kan toepassen om mensen met een ernstig meervoudige beperking beter te bereiken en hun de omgeving en zichzelf te laten ervaren? Wil je meer weten over de benaderingswijze basale stimulatie? ‘Bewust Basaal’ is vanaf nu te koop in de Blijdorp-vestigingen in Buggenhout/Dendermonde of in onze webshop.

Een voorsmaakje krijg via het inkijkexemplaar.

Lees hier hoe het boek tot stand kwam.

Meer info over inhoud en prijs vind je ook terug op de infofiche.

 Bestel hier.

Kleipaardje

Prijs: 50 euro.

Kleipaardje

Deze mooi afgewerkte keramieken paardjes - met een knipoog naar Ros Beiaard - werden speciaal gemaakt voor ons jubileumjaar door het creatief atelier dagbesteding voor volwassenen op campus Dendermonde. Onze mensen met een beperking werkten samen zo'n drie weken aan een paardje en produceerden in totaal een 1000-tal exemplaren. De paardjes staan op sokkel en zijn hoogwaardig verpakt. Elk paardje heeft een unieke nummering. Bestel hier.